Olika former av träning

Alla är vi olika och har olika förutsättningar då det kommer till träning. Det finns ett par träningsformer som kanske passar bättre för den som har ett dåligt knä eller annat som hindrar de att träna fullt ut. Cykel är en skonsam träningsform som man lätt glömmer bort.

Cykeln kanske står där men man tänker inte på att man kan träna på den. Man ser det mest som ett fortskaffningsmedel. När du börjar få upp ögonen att den ger dig faktiskt motion även om du ”bara” cyklar till och från jobbet eller skolan. Till arbetet eller plugget kanske man inte tar ut sig men på hemvägen så kan du öka takten så du får upp din puls och börjar svettas. Väl hemma så kommer duschen att vara skön.

Se även till att på lediga dagar ta din cykel och ge dig ut på några pass. Du känner säkert till ditt område där du bor så du kan hitta några sköna backar att pressa dig uppför. Ju mer du cyklar och förbättrar din kondition så kan du öka på längden på dina träningsturer. Idag så kan du sätta din mobil på din cykel och följa med på GPS var du befinner dig och när det är dags att börja trampa hemåt.