Bra cykelutrustning ger säkrare cykelturer

Mycket av cykelutrustningen på både nya- eller gamla cyklar slits ut, behöver bytas och servas. Inte minst om man tillhör den grupp cyklister som använder cykeln året runt.

cycle

Säkerhet

I vintermörkret behöver man ordentligt fram- och baklyse för att bli sedd i trafiken och för att själv kunna se ordentligt och ta sig fram trafiksäkert. Och självklart bär alla cyklister hjälm oavsett vilken stil på hjälm man väljer så är det viktigaste att man alltid har på sig den när man cyklar.

Cyklar man mycket i mörkret och i skogen kan faktiskt pannlampa vara ett av de bästa sätten att få en ytterligare ljuskälla framåt när man cyklar. Fördelen är självklart att den rör sig efter dina egna huvudrörelser och de går att få proffs pannlampor till vettiga priser.

Service på din cykel

Många små inköp blir stora utgifter – så det finnas pengar att spara på att leta reor, söka på internet och leta sig fram till bästa priset för att hitta den cykelutrustning du specifikt behöver till just din cykel. Alltidrea är en sida på nätet där du kan hitta bra tillbehör till din cykel till ett rabatterat pris.

Däck, lyse, växlar och kedja tillhör kategorin slitagedelar på en cykel och behöver bytas ut relativt ofta, vilket står i relation till i vilken omfattning man nyttjar cykeln och om man cyklar året runt eller inte. Enkla knep för att cykeln skall hålla längre och inte slitas lika mycket kan vara att tvätta cykeln åtminstone en gång i månaden och gå igenom kedja, bromsbelägg, lysenas funktion och eventuella växlar på cykeln. Det bästa ekonomiska spartipset är att ha en egen kvalitativ verktygslåda till cykeln och byta ut alla slitage delar själv – det sparar dessutom mest pengar!